webontwikkeling 2
webdesign 2

Webontwikkeling = juiste gebruikerservaring

Webontwikkeling is meer dan alleen programmeerwerk voor ons. De gebruikerservaring staat voorop. Onder gebruikerservaring valt bijvoorbeeld een overzichtelijke menustructuur. Hoe snel kunnen mensen vinden wat ze zoeken. Daarbij komt het ook op laadsnelheid aan. Een snelle website is een pré.
Uiteraard zorgen wij tijdens de webontwikkeling dat de mobiele versie van je website of webshop ook op en top is. We praten dan over webontwikkeling waarbij knoppen niet te klein zijn, teksten leesbaar en foto de juiste uitsnede krijgen voor een klein scherm. 

Dit doen wij op onze eigen bevlogen en transparante manier. Zonder poespas, gewoon in duidelijke mensentaal en geen ingewikkelde termen. Omdat webontwikkeling vaak naast je ‘gewone’ werk plaatsvindt begeleiden we je van de eerste stap tot aan de livegang.

Werkwijze webontwikkeling

1 .
De start van webontwikkeling is het definiëren van de doelgroep en het in kaart brengen van de online klantreis.

Welke reis legt jouw klant af van bewustwording van je merk tot die aankoop of het aannemen van je diensten. Hiertussen liggen belangrijke contactmomenten, die van invloed zijn op de klantbeleving. Denk aan sociale media-interacties, invullen van formulier, je opbellen of mailen.
Kortom we definiëren je online doelen en jouw doelgroep.

2 .
In deze stap gaan we de opbouw van de website/webshop onderzoeken.

We bespreken welke producten of diensten je aanbiedt en hoe deze eventueel zijn te categoriseren. Het belang van gebruikersvriendelijk wordt nogmaals benadrukt. De focus is hoe efficiënt en eenvoudig bezoekers door de website/webshop heen moeten kunnen ‘lopen’. We streven ernaar je bezoekers op een digitale manier te begeleiden.

3 .
Nadat de structuur is vastgesteld, starten we het ontwerpen van de website.

We richten ons in het webdesign op de doelgroep en de strategieën om hen te beïnvloeden. Lees hier meer over webdesign. Het moet een design zijn die indruk maakt op de doelgroep en aanzet tot het bereiken van de vooraf bepaalde doelen. We presenteren dit ontwerp aan jou in zowel een mobiele als een desktopversie.

4 .
Goedgekeurd webdesign? Dan gaan we met de webontwikkeling starten.

Technisch gezien houden we rekening met alle aspecten die de gebruikerservaring kunnen verbeteren, zoals laadsnelheid en mobielvriendelijkheid. Dit proces duurt 3 tot 5 weken, afhankelijk van het feit of we een website of webshop moeten ontwikkelen. Vervolgens tonen we het eindresultaat in een testlocatie.

5 .
Nu ben jij aan zet, het vullen van de testlocatie met beeld en tekst.

We geven je van tevoren een cursus hoe je de website moet vullen. Inclusief een handleiding zodat je het nog een keer kan nalezen als je eenmaal aan de slag gaat. Mocht je er toch niet uitkomen of twijfelen over de indeling van een webpagina, dan kan je ons altijd bellen. Telefonisch ‘lopen’ we met je mee en leggen het uit.

6 .
De livegang! Is het vullen klaar dan is eindelijk het moment daar, de website kan live!

Zodra de website echt live staat controleren wij nogmaals alle functionaliteiten en testen de formulieren. Staat dit allemaal goed. Laat dan die klanten maar komen!

7 .
Is er dan nog een stap te zetten in webontwikkeling?

Jazeker. Wil je gelijk je diensten of producten onder de aandacht brengen bij je doelgroep dan kan je adverteren in Google overwegen. Zou je beter gevonden willen worden in Google zonder te betalen voor advertenties? Lees hier dan meer over SEO marketing.

Genoeg gelezen
over
webontwikkeling