Merkstrategie

Bedrijfsstrategie

Met bedrijfsstrategie helpen we je om een strategisch plan te hebben voor de komende jaren, en zo je bedrijf sterk te positioneren ten opzichte van de markt. We maken op een verrassende, transparante en no-nonsense wijze inzichtelijk hoe jíj daar komt. 

Merkstrategie

(Re)Branding

Klaar om een plekje te veroveren in de hoofden en harten van jouw doelgroep? Dan moet je merk staan als een huis. Tijdens een (re)branding maken wij van jouw bedrijf of organisatie een sterk en herkenbaar merk.

Merkstrategie

Online marketing strategie

Bij ons draait online marketing om meer dan alleen het promoten van producten, diensten, merken en organisaties via digitale kanalen. Onze expertise omvat een breed scala aan diensten, zoals SEO, SEA, sociale media, digitale nieuwsbrieven en linkbuilding. Natuurlijk kun je ons vragen om aan de slag te gaan met één van deze expertises, maar het beste resultaat halen wij juist uit de combinatie. Samen creëren we een effectieve online marketingstrategie die jouw doelgroep bereikt en jouw doelstellingen overtreft.

Research en onderzoek

Geen strategie gebaseerd op onderbuikgevoel, maar op slimme inzichten en echte (klant)ervaringen. Of het nu gaat om het verkennen van nieuwe markten, het peilen van klantreacties of het ontrafelen van concurrentiestrategieën: Communicatieregisseurs* zoekt het voor je uit!

Onze aanpak

Aan de hand van onze merkmethode-sessies, die gebaseerd zijn op onze merkmethode, weten wij ijzersterke merken te creëren.

1 .
We starten altijd met het vaststellen van jouw doelstellingen.

We definiëren de doelgroep en onderzoeken wat voor hen belangrijk is. Vervolgens brengen we de klantreis en belangrijkste contactmomenten in kaart. We onderzoeken de concurrentie en zorgen dat jij je eigen, unieke plek in de markt gaat innemen.

2 .
Vervolgens gaan wij kijken naar dé manier waarop jouw organisatie zich het beste kan presenteren aan de doelgroep.

Een duidelijke merkstrategie helpt om een blijvende indruk te maken op de doelgroep. Is jouw organisatie speels en creatief of juist serieus en formeel? Deze merkwaarden vormen de basis voor alle communicatie van jouw organisatie. Denk hierbij aan de taal, beelden, stijl en toon van alle communicatie richting je doelgroep, van medewerkers tot productontwikkeling en marketingcampagnes.

3 .
Aan de slag met jouw strategie.

Strategie is de ruggengraat van al jouw marketinginspanningen. Het lijkt simpel om doelgericht te handelen en strategische beslissingen te nemen, maar het kan lastig zijn om kritisch te kijken naar je eigen organisatie. Wat zou je moeten behouden en wat zou je eigenlijk moeten laten varen? Tijdens een merkmethode-sessie zijn onze communicatieregisseurs er om met je mee te denken en kritische vragen te stellen, om zo rechtstreeks op jouw doel af te gaan.

4 .
Van strategie naar concept.

Alle informatie, antwoorden en indrukken die we tijdens de merkmethode-sessie verzamelen, vormen de basis voor de volgende stappen. Want nu is het onze beurt! Wat volgt is een doordachte vertaling naar een visueel communicatieconcept, gecombineerd met een overzicht van de conclusies van de merkmethode-sessie. Wij vertalen de strategie naar communicatiemiddelen die indruk maken op- en onthouden worden door jouw doelgroep.

5 .
Implementatie & Activatie.

Heeft ons concept je geïnspireerd en ben je klaar om jouw strategie in de praktijk te brengen? Wij staan in de startblokken om jouw merkstrategie tot leven te brengen! Of het nu gaat om een doeltreffende website of een opvallende campagne, wij zorgen ervoor dat jouw merkstrategie werkelijkheid wordt!


Waarom ook jij aan de slag moet gaan met merkstrategie
Merkstrategie vormt de kern van jouw organisatie. Het is bepalend voor alle aspecten van communicatie, van medewerkers tot de website, en helpt bij het bepalen van de visuele elementen, communicatiestijl en de boodschappen die bij je merk passen. Het stelt klanten in staat om zich te identificeren- en een emotionele band te vormen met je merk. Hoe scherper de merkstrategie, hoe meer focus en des te herkenbaarder jouw merk wordt. Hierdoor zal jouw merk indruk maken, en een plekje innemen in het hoofd en hart van jouw doelgroep.

Merkmethode
Met onze beproefde merkmethode bouwen en boosten wij krachtige merken. Maar bereid je alvast voor… we duiken helemaal in jouw vraag, stellen scherpe vragen en laten je brein op volle toeren draaien.

Onze merkmethode-sessies zijn geen saaie lezingen, maar interactieve sessies waarbij we samen werken aan de strategie achter jouw merk. We schrijven, plakken, selecteren en discussiëren – alles om een strategisch en uniek merk te ontwikkelen.

Een sterk merk
Merken bouwen, daar gaat ons hart sneller van kloppen. Dit omvat het ontwikkelen van een merkidentiteit en -concept dat resulteert in een totaalervaring die aansluit bij jouw doelgroep.
Wij bepalen sterke, herkenbare en onderscheidende merkwaarden en zorgen ervoor dat jouw doelgroep deze op elk vlak ervaart, van strategie tot visuele identiteit en communicatiestijl. Zo weet jij zeker dat de hele merkervaring klopt.

Tijd om te
optimaliseren!