webdesign 2
webdesign 1

Uitstraling en het juiste gevoel

Herkenbaarheid is de leidraad. Dat doen we door de juiste kleuren en afbeeldingen te kiezen.
Maar denk ook aan de tone of voice en een duidelijk doel van de website.  Daarnaast moet een webdesign vertrouwen uitstralen en gebruikersvriendelijk zijn zodat jouw bezoekers makkelijk door de website kunnen  ‘lopen’. Het moet het juiste gevoel oproepen, de eerste indruk is cruciaal.

Website- versus webshop design

Bij webshops is dit weer anders. Hoewel we ook hier kijken naar de doelgroep draait het bij een webshop design om hoe goed de producten gepresenteerd worden. Hoe overzichtelijk jouw webshop is en of er in snelle eenvoudige stappen besteld kan worden. Bij producten in de lage prijsklasse zal het webdesign een goedkopere uitstraling moeten hebben. Bij een hoge prijsklasse moet het stijl en klasse uitademen.

Werkwijze webdesign

1 .
Gebruikersvriendelijkheid staat voorop en wordt daarom als eerste stap bepaald.

We gaan hier kijken naar de structuur van de website. Welke producten of diensten heb je en onder welke categorieën zijn deze eventueel in te delen?

Gebruikersvriendelijkheid gaat over hoe goed en snel jouw bezoekers vinden wat zij zoeken.
Het hoofdmenu en de uitklapmenu’s moeten overzichtelijk zijn. De call to actions moeten duidelijk zijn om te voorkomen dat een bezoeker keuzestress ervaart op een websitepagina. Neem je bezoekers bij de online hand.

2 .
Als deze structuur klaar is begint het designen van de website.

Zoals hierboven al benoemd kijken we bij het webdesign naar de doelgroep en hoe we deze kunnen overtuigen. Overtuigen om de voorafgestelde doelen van de website of webshop te gaan behalen. Het webdesign wordt uiteindelijk aan je gepresenteerd in zowel mobiele als desktopversie.

3 .
Is het webdesign akkoord, dan starten we de ontwikkeling.

Zodra je het webdesign goedgekeurd hebt, gaan we de website of webshop ontwikkelen. Hier hebben we tussen de 3 – 5 weken de tijd voor nodig. Daarna laten we je het resultaat zien via een testlocatie.
Lees hier meer over de webontwikkeling.  

Onze webdesigns

Veel gestelde vragen over webdesign

Waar moet een goed design aan voldoen?

We hebben het al besproken in bovenstaande tekst, maar niets zo fijn als een overzichtelijk lijstje.
Een webdesign moet aan het volgende voldoen:

  • Spraakmakend design dat past bij de doelgroep qua uitstraling
  • Gebruikersvriendelijk, denk hierbij aan een zoekveld, overzichtelijke structuur en indeling
  • Duidelijk doel op iedere afzonderlijke pagina, wat wil je dat je bezoeker doet als hij eenmaal op een pagina geland is?
  • Herkenbaar, bezoekers moeten in één oogopslag je bedrijf herkennen door kleurgebruik en beeldmateriaal.

Wat betekent responsive webdesign?

Responsive betekent dat je webdesign mobiel ook gebruikersvriendelijk is. Mobiel moet het webdesign uiteraard dezelfde uitstraling hebben, maar ook knoppen mogen niet te klein zijn om op te drukken. Maar ook formulieren moeten op mobiel goed in te vullen zijn.

We leveren daarom altijd het webdesign in beide versies op, de mobiele versie en de desktop versie.

Tijd om ook jouw
website of webshop
te ontwerpen?