Inhoud onderdelen

1 .
Doelen

Zonder een helder doel weet je niet welke richting je op moet. Deze stap helpt bedrijven om hun richting te bepalen en hun voortgang te meten. Door doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden (SMART) te formuleren, creëren we gerichte en effectieve communicatie- en merkstrategieën. Regelmatige evaluatie en aanpassing van doelen zorgen ervoor dat ze relevant en haalbaar blijven.

2 .
Klantwaarden & concurrentie

Klantwaarden zijn de belangrijkste redenen waarom klanten voor jouw bedrijf kiezen. Dit gaat verder dan voorwaarden zoals kwaliteit en kennis. Het gaat om wat jouw bedrijf echt uniek maakt. Daarnaast analyseer je de concurrentie om je unieke positie in de markt te bepalen. Met deze inzichten in zowel klantwaarden als concurrentie, kun je jouw merkstrategie verfijnen en onderscheiden.

3 .
Doelgroep

Door te weten voor wie je product of dienst is, kun je beter inspelen op hun behoeften en interesses. Dit helpt je om gerichte marketingboodschappen te creëren en de juiste kanalen te gebruiken. Daarnaast kun je bestaande producten en diensten verbeteren en nieuwe ontwikkelen die naadloos aansluiten bij de wensen van je doelgroep. Hierdoor onderscheid je je merk beter van de concurrentie.

4 .
Klantreis

De klantreis beschrijft het volledige pad dat een klant aflegt vanaf het eerste contact met een merk tot na de aankoop. Dit omvat alle interacties en ervaringen met het merk, zowel online als offline. Door inzicht te krijgen in de klantreis kun je elke stap optimaliseren, van het bereiken en boeien van klanten tot het binden, bedienen en behouden. Dit zorgt voor een consistente merkervaring en verhoogt de klanttevredenheid en loyaliteit.

5 .
Merkwaarden

Merkwaarden zijn de kernprincipes die je merk definiëren en die richting geven aan acties, klantrelaties en communicatie. Deze waarden laten zien waar je merk voor staat en wat het drijft. Sterke merkwaarden helpen je beter presteren, onderscheiden je van concurrenten en verhogen merkloyaliteit. Ze dienen als maatstaf voor beslissingen en geven je merk persoonlijkheid en karakter, waardoor klanten zich ermee kunnen verbinden.

6 .
Merkpersoonlijkheid

Merkpersoonlijkheid is het toeschrijven van menselijke karaktertrekken aan een merk. Net als mensen kunnen merken als benaderbaar, inspirerend, betrouwbaar of uniek worden gezien. Een uitgesproken merkpersoonlijkheid geeft je merk een herkenbaar en onderscheidend gezicht, dat kun je in een drukke markt goed gebruiken. Het beïnvloedt hoe je merk eruitziet, welk verhaal je vertelt en hoe je dit verhaal brengt, en dat natuurlijk nauw verbonden met je tone of voice.

7 .
Sociale media

Veel bedrijven ervaren de uitdaging van het effectief inzetten van sociale media. Het bepalen van doelen en het kiezen van relevante thema’s voor berichten kan hierbij helpen. Zonder een duidelijke strategie kunnen sociale media-inspanningen versnipperd en ineffectief aanvoelen. Door doelen te stellen en thema’s te definiëren, creëer je echter gerichte en impactvolle content. Het selecteren van de juiste kanalen en het koppelen van specifieke thema’s aan doelen zorgt ervoor dat je weet wat je moet posten en hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Zo worden je sociale media-inspanningen niet alleen doelgerichter, maar ook effectiever.

8 .
Kansen en bedreigingen

Door kansen en bedreigingen in kaart te brengen, kun je je beter voorbereiden op de toekomst. Deze analyse helpt je systematisch kansen te benutten en je te behoeden voor bedreigingen uit de omgeving. Hierdoor verklein je de kans om mogelijkheden te missen en kun je proactief reageren. Door ze te herkennen, kan je organisatie hierop inspelen en mogelijk een concurrentievoordeel behalen.

9 .
Strategie

Als ondernemer zie je overal kansen en wil je alles aanpakken, maar het is belangrijk om kritisch te kijken naar wat wel en niet werkt. Door te evalueren welke aspecten van je organisatie goed presteren en waar onnodig tijd verloren gaat, kun je gerichte strategische keuzes maken. Dit kan variëren van het beëindigen van inefficiënte processen tot het verhogen van het marketingbudget voor specifieke producten. Het framework van stoppen, afzwakken, versterken en creëren helpt je om je organisatie te optimaliseren en te groeien.

Merkmethode toolkit

Met de Merkmethode toolkit heb je alle hulpmiddelen in handen om de merkmethode zelfstandig binnen je organisatie uit te voeren. Deze uitgebreide toolkit wordt naar je opgestuurd en bevat alles wat je nodig hebt om een effectieve merkstrategie te ontwikkelen.

In de doos vind je diverse posters, een werkboek, kaarten en fiches die je helpen bij elke stap van de merkmethode. Van het bepalen van doelen tot het analyseren van klantwaarden en concurrentie, en van het definiëren van je doelgroep tot het in kaart brengen van de klantreis. Elk onderdeel is ontworpen om je organisatie te ondersteunen bij het maken van strategische keuzes en het versterken van je merk. Daarnaast heb je toegang tot de digitale toolkit met extra hulpmiddelen en informatie om je verder te helpen.

Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan? Bestel dan voor € 175,- de Merkmethode toolkit en begin direct. Wil je liever dat we samen eens kijken naar jouw merkstrategie? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande knoppen, en we helpen je graag verder.