adverteren in google 1
adverteren in google 2

Onze werkwijze bij adverteren in Google

Communicatieregisseurs* kijkt naar jouw doelen. Naar de ambities en de merkidentiteit voor je merk, product of bedrijf. Naar je unieke bedrijfseigenschappen en niet te vergeten de concurrentie.

Pas als we op dit bovenstaande antwoord hebben, weten we wie de doelgroep is, wat ze beweegt en aanspreekt. Daardoor kunnen we in Google een campagne maken die aanzet tot actie.
Daarnaast kijken we kritisch naar de opbouw van je website of webshop. Zo nemen we de gebruikerservaring onder de loep, maar kijken we ook naar de technische aspecten zoals de laadsnelheid.
Zolang we adverteren in Google meten we de resultaten en sturen we bij als dat nodig is. Biedingen worden verhoogd en verlaagd, en niet relevante zoektermen worden uitgesloten.
In een maandelijkse rapportage houden we je op de hoogte van deze resultaten. Zo meten we onder andere het aantal bezoekers en kijken we naar de kosten en het aantal behaalde doelen.


Adverteren in Google in combinatie met SEO marketing en sociale media marketing kan autoriteit creëren op het hele internet. Vooral voor bedrijven in een hoog concurrentie marktsegment is dit een uitkomst.

Veel gestelde vragen over Google Ads

Waarom zou je adverteren in Google?

Het is niet fijn als de concurrentie een hogere positie in Google heeft dan jouw bedrijf. Door deze positie is de zichtbaarheid van je concurrentie beter waardoor ze meer bezoekers op hun website krijgen. Door te adverteren in Google kun je hier direct verandering in brengen.

Nog een andere reden waarom je zou moeten adverteren in Google, het biedt jou als ondernemer veel mogelijkheden. Het zorgt voor meer bezoekers, verkopen en naamsbekendheid. Het uiteindelijke resultaat zal zijn meer omzet en belangrijker nog, winst!

Met de juiste advertentiecampagne bereikt Communicatieregisseurs* direct jouw doelgroep. Het rendement van deze advertentiecampagne (ROI) laat zich nauwkeurig meten. Zo weten we precies hoeveel mensen de advertentie hebben gezien, hoeveel er op hebben geklikt en of deze klik heeft geresulteerd in een conversie. Een conversie kan een verkoop zijn in je webshop maar ook een ingevuld offerte- of contactformulier of dat de bezoeker direct gaat bellen of mailen.

Wat zijn de kosten voor adverteren in Google?

De kosten om te adverteren in Google zijn goed te bepalen. En natuurlijk staan ze in relatie met de opbrengsten.
Om de campagne door ons te laten  inrichten rekenen we een vast bedrag die op voorhand wordt vastgesteld.

Daarnaast wordt er een dagbudget bepaald, dit zijn de kosten die je per klik aan Google moet betalen. Dit budget wordt niet overschreden en is net als de looptijd van de campagne op ieder moment aan te passen.
Hoe duur is dan een klik met adverteren? Dit hangt af van de concurrentie. Google is een veilingsysteem en hoe meer bieders hoe hoger de prijs. Daarnaast is het startbod van Google afhankelijk van de zoekterm die wordt ingekocht. Bij een zakje ballonnen is het startbod (en daardoor de klikkosten) vele malen goedkoper dan een compleet feestassortiment.

Wil je vindbaar zijn in zoekmachines zonder daarvoor klikkosten te betalen? Dan is zoekmachine optimalisatie een goede optie.

Hoe kan je adverteren in Google?

Google Ads kent veel mogelijkheden. Je kan adverteren in Google met een tekstadvertentie, een beeldadvertentie (display), een video of met producten bij Google Shopping.
Wat het beste bij jouw bedrijf past hangt af van je doelgroep, je werkgebied, de concurrentie en de boodschap die je wilt overbrengen.

Communicatieregisseurs* zorgt voor een optimaal resultaat. Met behulp van een uitgebreide zoektermanalyse maken we inzichtelijk hoe vaak er maandelijks op een term wordt gezocht en hoe groot de concurrentie is.

We kopen relevante zoektermen in en bieden voor een toppositie in de zoekresultaten van Google. Ook met beeldadvertenties, video adverteren, blogs en YouTube kanalen weten we jouw doelgroep te bereiken en overtuigen.

Voor webshops gebruiken we Google Shopping. De producten worden in de zoekresultaten met afbeeldingen en prijs getoond worden.

Meer weten of
ook graag
adverteren in Google?