Sociale media marketing

Waarom sociale media marketing?

Het sociale medialandschap is gigantisch en Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube en alle overige media hebben ieder hun eigen specifieke kenmerken, functies en gebruikers.
Het is juist deze diversiteit die het voor sociale media marketing mogelijk maakt om een specifieke doelgroep aan te spreken. Samen met zoekmachine marketing is het een hele sterke online marketingstrategie.

Adverteren

Sociale media marketing

Facebook adverteren

In de wereld van online marketing is Facebook een krachtig platform dat adverteerders talloze mogelijkheden biedt om hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Met meer dan 2.8 miljard maandelijkse gebruikers heeft Facebook een gigantisch bereik en biedt diverse mogelijkheden om je doelgroep op een strategische manier te bereiken. 

Sociale media marketing

Instagram adverteren

In de digitale marketingwereld is adverteren op Instagram een krachtige strategie geworden. Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd heeft Instagram enorm veel potentie om je merk te promoten en je doelgroep effectief te bereiken.

Sociale media marketing

LinkedIn adverteren

LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld met meer dan 260 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het is een ideaal platform om je merk te versterken, je netwerk verder uit te breiden en meer klanten aan te trekken. 

Onze werkwijze

1 .
Doelstellingen bepalen

Om te beginnen gaan wij samen met jou kijken naar de doelstellingen. Wat willen we bereiken?

2 .
Doelgroep identificeren

Zodra de doelstellingen zijn bepaald gaan we de doelgroep(en) identificeren. Wie zijn de huidige en potentiële klanten? Wat zijn hun interesses? Op welke kanalen zijn zij actief? Wat zijn hun behoeften, maar ook hun pijnpunten?

3 .
Platforms selecteren en inrichten

Op basis van de doelstellingen doelgroep kunnen wij de sociale media platforms selecteren die het beste erbij passen.

4 .
Contentstrategie

Daarna maken wij een contentstrategie. Hier staat in wat voor content er wordt gedeeld, de frequentie, tone-of-voice, etc.

5 .
Canva- en Metricooldashboard

Via Canva maken wij op basis van de contentstrategie templates die aansluiten op jouw huisstijl en de boodschappen. Door middel van een op maat gemaakt dashboard op Metricool kunnen wij strategisch de content beheren en monitoren.

6 .
Adverteren

Op basis van de gekozen kanalen kunnen we gaan nadenken over adverteren. Adverteren op Facebook, Instagram en/of LinkedIn kan helpen om de gekozen doelstellingen te bereiken.

7 .
Analyseren en optimaliseren

Natuurlijk laten we het daarna er niet bij zitten. We volgen nauwkeurig de prestaties van alle sociale media inspanningen en passen eventueel onze strategie aan om nog verder te optimaliseren!

sociale media marketing

Ook de online wereld
aan jouw voeten?