Home / 12 tips

Tip 1: Snel, sneller, snelst

Vergeten een cadeautje te kopen? Geen paniek! Snel even naar Bol.com want vanmorgen besteld, is vanavond voor 23.00 uur in huis.

In een tijdperk waarin ongeduld regeert, staat snelheid centraal. Klanten verwachten een snelle en moeiteloze ervaring. Of het nu gaat om klantenservice, levering of websiteprestaties. Wil je concurrentievoordeel behouden? Dan is het slim om de snelheid van je dienstverlening te vergroten.

Benieuwd wat belangrijk is voor jouw doelgroep? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 2: Sterke propositie voor concurrentievoordeel

Natuurlijk levert jouw bedrijf een geweldig product, zijn jullie erg persoonlijk, ervaren en is de kwaliteit helemaal geweldig. Net als bij de concurrentie trouwens.

In een wereld waar de concurrentie voortdurend groeit en zich inspant om jouw doelgroep te bereiken, is het belangrijk om de behoeften van de doelgroep centraal te stellen. Het richten op klantwaarde zorgt voor een krachtige propositie en versterkt de positie van jouw bedrijf in het concurrentielandschap.

Benieuwd welke waarden belangrijk zijn voor jouw klanten? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 3: Multichannel marketing

Multichannel marketing draait om het slim inzetten van verschillende communicatiekanalen. Het betekent niet alleen actief zijn op sociale media, maar ook doordachte e-mailcampagnes, een goede website en effectieve zoekmachineoptimalisatie. Bepaal relevante kanalen en zet deze in om een overtuigend en consistent merkverhaal te creëren dat je doelgroep aanspreekt.

Ontdekken via welke kanalen je jouw doelgroep bereikt? Dat leer je tijdens onze inspirerende merkstrategie masterclasses. Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 4: Personalisatie

De sleutel naar meer conversies in 2024?
Maak het persoonlijk!

Personalisatie vergroot het gemak door klanten alleen te laten zien wat voor hen relevant is. Dit bespaart tijd en vermindert het gevoel van overweldiging in een tijd waarin mensen worden overspoeld met informatie. Het maakt het besluitvormingsproces makkelijker, waardoor ze sneller voor jouw merk zullen kiezen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn webshops zoals Bol.com die je aankoopsuggesties geven op basis van jouw eerdere aankopen. Lekkere koffie gekocht? Wellicht vind je deze koffiekopjes ook interessant.

Wil je leren hoe je inspeelt op de behoefte van jouw doelgroep? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 5: Merken met persoonlijkheid

Merken hebben, net als mensen, een eigen persoonlijkheid. Heeft jouw merk humor, is het avontuurlijk van aard, of straalt het eerder een gevoel van luxe uit?

Het ontwikkelen van een persoonlijkheid rondom je merk helpt bij het vormen van een emotionele connectie tussen het merk en de doelgroep, en beïnvloeden hoe mensen het merk waarnemen en ermee omgaan. In 2024 zal storytelling in marketing nog belangrijker worden. Een merkpersoonlijkheid biedt de basis voor het vertellen van een verhaal dat de doelgroep aanspreekt en vasthoud.

Ontdekken welke persoonlijkheid het verhaal van jouw merk overbrengt? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 6: Merken die ergens voor staan

Wat is voor jouw merk het belangrijkst? Is het loyaliteit, innovatie, of hecht jouw organisatie juist veel waarde aan gelijkheid?

Merkwaarden geven een duidelijke gids voor de manier waarop je werkt, met klanten omgaat en communiceert met de doelgroep. Merken met duidelijk voelbare merkwaarden trekken de juiste mensen aan; zowel (nieuwe) medewerkers als klanten. Krachtige en eigen merkwaarden maken jouw merk waarde(n)vol!

Sterke, eigen merkwaarde voor jouw merk? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 7: Authenticiteit en AI

AI wordt voortdurend verfijnd en verbeterd, waardoor het in staat is om steeds realistischere of boeiendere afbeeldingen te genereren, zoals die op deze kalender. AI heeft een grote impact op de authenticiteit van content. Het gemak waarmee AI overtuigende valse informatie kan creëren, zoals nepnieuws en propaganda, vormt een bedreiging voor de integriteit van informatie en het vertrouwen van het publiek.

AI als onderdeel van jouw strategie? Zet het alleen in als hulpmiddel en niet als vervanging voor menselijke betrokkenheid, om de impact van AI op content authenticiteit te beperken.

Ontdekken hoe je jouw boodschap op de juiste manier bij de doelgroep brengt? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 8: Sociale media als zoekmachine

Sociale media hebben zich ontwikkeld tot zoekmachines waar mensen informatie en inspiratie zoeken. De kanalen worden niet meer alleen gebruikt om contact te leggen met vrienden en familie. Ze worden ook gebruikt om nieuwe producten, merken en ervaringen te delen en ontdekken. Het zoeken naar informatie via sociale media noemen we social search.
Je kunt als merk een strategische positie innemen om maximaal te profiteren van social search door relevante content te delen die aansluit bij de behoefte van de doelgroep.

Wil jij leren hoe je sociale media strategisch in kan zetten? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 9: Korte videocontent

Wist je dat de gemiddelde persoon dagelijks ongeveer drie uur op zijn of haar telefoon besteedt aan het bekijken van video’s?

Ook in 2024 blijven korte video’s het internet domineren. Maar liefst 96% van de gebruikers op sociale media heeft een voorkeur voor korte video’s. Oorspronkelijk waren deze korte video’s vooral populair op platforms zoals Instagram en TikTok, maar tegenwoordig doen ze het ook goed op LinkedIn en YouTube. Een tip van ons: Zorg dat de kijker binnen de eerste drie seconden van de video geboeid is, omdat je anders het risico loopt hun aandacht te verliezen.

Doelgericht gebruik leren maken van sociale media? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 10: Abonnementseconomie

Scheermesjes, sokken of onderbroeken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een abonnement op nemen. De “Abonnementseconomie” is een shift waarin bedrijven hun spullen en diensten in abonnementsvorm gieten. Met deze strategie bouw je niet alleen langdurige relaties met klanten op, maar houd je ook een constante stroom van inkomsten binnen.

Slimme keuzes leren maken in jouw bedrijfsstrategie? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 11: Growth hacking

Growth hacking is een mindset die draait om snel experimenteren, leren en groeien. In plaats van eindeloos te plannen, ga je gewoon aan de slag door actie te ondernemen en experimenten uit te voeren om de groei te stimuleren. Deze trend is gebaseerd op een strategie die het belang van een actiegerichte aanpak boven overmatige analyse en planning stelt. Met als doel de groei van je bedrijf te versnellen.

Benieuwd met welke strategie jouw organisatie kan groeien? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!

Tip 12: Focus op personeel

Er wordt vaak gezegd dat medewerkers het grootste kapitaal zijn binnen een organisatie. Goede, gezonde en gemotiveerde medewerkers zorgen immers direct voor verbeterde werkprestaties en op lange termijn ook voor tevreden klanten.
De afgelopen jaren heeft een zeer concurrerende arbeidsmarkt zich ontwikkeld, waardoor het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel een uitdaging kan zijn. Het vergt dan ook extra inspanningen om aantrekkelijk te zijn als werkgever en de juiste medewerkers aan te trekken.

Wil je leren hoe jij de juiste talenten aantrekt en vasthoudt? Dat leer je tijdens onze merkstrategie sessies. Plan nu een sessie voor 2024 met jouw organisatie!