Wat is SSL verbinding en HTTPS?

Wat is een SSL verbinding en HTTPS?

door Hans van Schenkhof

De kans is groot dat halverwege van dit jaar de bezoeker van je website één van deze schermen te zien krijgt en niet je website zoals je zou verwachten.
De reden is omdat je website standaard niet meer veilig is. Het internet ontwikkelt zich steeds verder en omdat iedereen vooral een veilig internet wil is er een nieuwe standaard bepaald.
Deze nieuwe standaard is een zogenaamde https omgeving. De website nu heeft een http omgeving; zonder de S.

Wat is SSL verbinding en HTTPS?
Een SSL verbinding houdt in dat de verbindingen, bijvoorbeeld voor betalingstransacties en het verzenden van gegevens bij formulieren zoals naam, email etc. vanuit een website veilig zijn. Dit gebeurt door een SSL certificaat te koppelen aan de website. Hiermee kan de privacy worden gewaarborgd van de bezoekers van de website. Wanneer de website gekoppeld is met een SSL certificaat is deze herkenbaar doordat er HTTPS voor de URL staat. Een niet beveiligde verbinding is HTTP zonder de “s”, deze “s” staat voor secure (veilig). Omdat op een mobiel http en https niet wordt weergegeven is er ook nog een slotje toegevoegd voor de URL om de beveiliging beter zichtbaar te maken:

Omdat je als website of webshop eigenaar verantwoordelijk bent om de privacy van je bezoekers te waarborgen is het van belang om je website om te laten zetten naar HTTPS.
Daarnaast is een NIET veilig scherm zoals hierboven getoond uiteraard geen reclame voor je bedrijf. De kans dat een bezoeker je website weg klikt is groot.
Als laatste heeft Google aangegeven voorrang te geven aan websites met HTTPS in vindbaarheid.
Genoeg redenen lijkt mij om over te stappen naar een veilige website.

Mocht je een SSL certificaat op je website of webshop willen kunnen wij dit verzorgen voor je. Standaard levert Communicatieregisseurs* vanaf januari 2017 alle websites en webshops die wij ontwikkelen met een SSL certificaat op.

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.