Blog

UI- en UX-design

Auteur
Communicatieregisseurs*
Datum
16 oktober 2023
UI- en UX-design

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je over de schouder van de gebruiker van je website mee wil kijken? Snappen ze de structuur van de website wel? Lezen ze de teksten waar je uren aan hebt gespendeerd om ze te schrijven? En naar welke informatie zijn ze eigenlijk op zoek?

Maak van je website geen doolhof

Iedere website heeft als doel een behoefte van een bezoeker te vervullen. Vaak in de vorm van een product, dienst of informatie. Ieder website-eigenaar streeft ernaar dit zo makkelijk mogelijk te maken. Maar hoe weet je wat de gebruiker nodig heeft? Hoe zorg je ervoor dat jouw websitebezoeker niet verdwaalt in een doolhof van pagina’s, knoppen en linkjes. Dat is eigenlijk heel simpel: Test het. Ga er niet vanuit dat je weet wat je gebruikers willen of nodig hebben.

Voordat we je uitleggen hoe je zo’n test aanpakt, kijken we eerst naar de belangrijkste elementen van een goede User Experience.

UI- en UX-design

UI staat voor user interface en UX staat voor user experience. Oké, we snappen dat je misschien iets meer informatie nodig hebt dan dit. Met User Interface draait het simpel gezegd om de look en feel van de website, de sfeer, de beelden en de kleuren. Maar vooral om hoe deze elementen samenwerken om je bezoeker ergens toe te zetten, het indrukken van de call-to-action-knop bijvoorbeeld.

User experience is een stukje technischer. Dit gaat veel meer over de structuur en indeling van je website. Hoe eenvoudig is de weg naar de call-to-action-knop? Hoeveel pagina’s moeten bezoekers door, voordat ze de juiste informatie vinden? En hoe diep moeten ze scrollen voor er een product aangeschaft kan worden? Oftewel, hoe snel en soepel kan de bezoeker zijn doel voltooien? 

UI- en UX-design in de praktijk

De ideale gebruikerservaring komt tot stand door een goede combinatie van UI- en UX-design. Snap je het nog? In de praktijk gaan we namelijk nog een stapje verder. Niet iedere website maakt gebruik van dezelfde UI- en UX-elementen om tot de ideale gebruikerservaring te komen. Het doel van de website, maar ook de functionaliteiten en zelfs de doelgroep hebben invloed op de manier waarop UX wordt ingezet. Daarnaast heeft de content,  de huisstijl en de typografie invloed op het User Interface. 

Het blijft dus gissen hoe jouw potentiële klant door je website navigeert en voor welke elementen hij gevoelig is. Tools die inzicht geven in het bezoekersgedrag van een website kunnen een uitweg bieden.

De rol van Hotjar

Hotjar kan je hierbij helpen. Deze set van analytics tools helpt om kwalitatieve data te verzamelen. Zo wordt er bijvoorbeeld een heatmap, een grafische representatie van data, gemaakt van een bezoek aan een website. Of wordt het pad, dat de bezoeker met zijn muis aflegt, gevolgd. Zo ontstaat er een beeld van het gedrag van de bezoeker. Hoe ver wordt er naar beneden gescrold? Weet de muis snel de menuknop te vinden? Wordt er op de felgekleurde call-to-action-knop geklikt? Met al deze informatie hoef je niet meer te gissen. De structuur, de indeling en de content kunnen zo aangepast worden dat jouw gebruiker zich feilloos een weg weet te banen om zijn doel op de website te bereiken.

Zie jij kansen op het gebied van UI- en UX-design voor jouw website? Of ben je benieuwd hoe bezoekers op jouw website navigeren? Laat hem gratis analyseren. Of download onze whitepaper voor meer informatie over hoe je zorgt voor een goede gebruikerservaring.

Download de whitepaper

8 SEO tips voor afbeeldingen

Vorig blog.

Alle blogs.

Hoger scoren in Google

Volgend blog.