Projecten

PLUS Supermarkt

Wat begon met een opdracht voor een lokale PLUS Supermarkt is ondertussen uitgegroeid tot een reeks succesvolle campagnes voor verschillende PLUS Supermarkten in diverse regio's. De campagnes hebben de verkoop gestimuleerd, de merkbekendheid vergroot en sterke klantrelaties opgebouwd.

Campagne PLUS Munten

De PLUS muntencampagne zegt het al. Voor deze campagne zijn vier verschillende kleuren munten gemaakt die klanten van de PLUS konden sparen. Wat konden klanten krijgen met de munten? Korting!
Een nieuwe website werd ontwikkeld, waarop klanten konden stemmen op welk product ze het liefst korting wilden ontvangen.

Het kortingssysteem werkte op basis van de muntkleur. Elke kleur correspondeerde met een specifiek bedrag aan boodschappen en een bijbehorend kortingspercentage. Hoe hoger het bedrag dat aan boodschappen werd besteed, des te hoger was het kortingspercentage dat klanten ontvingen.

Om er zeker van te zijn dat alle klanten op de hoogte waren van deze actie, hebben we een campagne op sociale media uitgevoerd. Daarnaast hebben we de winkel aangekleed met plafondhangers, schapwobblers, posters, stickers voor op de vloer en
winkelwageninlay’s!

‘Het kortingssysteem werkte op basis van de muntkleur.
Elke kleur correspondeerde met een specifiek bedrag.’

Social media

Op de social media-kanalen hebben wij de verschillende PLUS supermarkten ondersteund met teksten en afbeeldingen tijdens de campagneperioden. Zo kregen de campagnes ook online bekendheid bij de klanten, iets dat in de digitale wereld van tegenwoordig erg belangrijk is.

‘Campagnes online bekendheid geven is erg belangrijk in de digitale wereld van tegenwoordig.’

Campagne
Ochtend- en
avondpakketten

De ochtend- en avondpakket campagne was vooral bedoeld om de grotere boodschappen te stimuleren. Klanten van PLUS konden, met hun week of weekendboodschappen, zegels sparen voor een avondpakket of een ochtendpakket. Hoe groter de boodschappen, hoe meer zegels ze ontvingen. De twee pakketten werden samengesteld met alle ingrediënten voor een speciaal moment met familie of vrienden.

Om de bewoners rond de supermarkt te stimuleren om mee te sparen zijn er deurhangers huis aan huis verspreid. Er zijn advertenties geplaatst in de lokale krant, op sociale media en instore werd er op verschillende manieren gecommuniceerd. Deze campagne is een winnende formule die al voor meerdere vestigingen ingezet is.

‘Met het oog op de toekomst heeft PLUS het 2.0 concept geïntroduceerd. In dit vernieuwde concept is er meer aandacht voor verse en duurzame producten.’

Campagne
EK-Pool

Voor vijf PLUS supermarkten in de regio werd de PLUS EK-pool opgezet. Iedere PLUS supermarkt had zijn eigen online EK-pool. Aan de kassa werden EK-tickets uitgedeeld waarmee klanten zich konden
inschrijven in de pool en waar zij samen met vrienden en familie konden strijden voor mooie prijzen. Dezelfde tickets zijn gedurende de gehele EK-periode ook in te leveren voor verschillende 1+1
actieartikelen in de winkel.

Kom sparren over wat jouw bedrijf nodig heeft.

Alle projecten

Volgende