Blog

3 manieren om vindbaar te worden in Google

Auteur
Communicatieregisseurs*
Datum
16 februari 2023
3 manieren om vindbaar te worden in Google

Als mensen direct je bedrijfsnaam opzoeken in Google sta je 9 van de 10 keer bovenaan, maar je wilt natuurlijk vindbaar zijn in Google als mensen zoeken op de producten en diensten die je aanbiedt. Een goede oplossing daarvoor is zoekmachine optimalisatie. Heb je dat al geprobeerd maar blijft je autoriteit haken of wil je juist helemaal bovenin Google? Dan passen linkbuilding of Search Engine Advertising (SEA) wellicht beter bij je bedrijf!

Search Engine Optimization

Zoekmachineoptimalisatie, oftewel Search Engine Optimization (SEO) is een strategische manier om je website zo te verbeteren, dat zoekmachines deze gemakkelijker kunnen begrijpen en weergeven in zoekresultaten. Door slim gebruik te maken van relevante zoekwoorden, hoogwaardige content en technische optimalisaties, vergroot je de kans om gevonden te worden door potentiële bezoekers.

Linkbuilding

Toch is het mogelijk dat je autoriteit te laag blijft en je positie in Google daarom tegenvalt. Dan is linkbuilding daar de oplossing voor. In essentie gaat linkbuilding over het actief ontwikkelen van een netwerk van websites die naar jouw eigen site verwijzen. Het hoofddoel is om erkend te worden als een autoriteit door zoekmachines, wat resulteert in een verbeterde vindbaarheid in Google. Vandaar dat linkbuilding wordt beschouwd als een integraal onderdeel van een SEO-traject.

Het netwerk dat ontstaat door linkbuilding staat bekend als een natuurlijk linkprofiel. Een kwalitatief natuurlijk linkprofiel draagt bij aan de domeinwaardering van jouw website. Deze waardering is de score die Google toekent aan de algemene waarde van een website. Hoe hoger deze domeinwaarde, hoe hoger Google de relevantie en waarde van jouw website inschat. Een hoge domeinwaarde zorgt dan ook dat je bedrijf beter vindbaar is in Google!

Search Engine Advertising

Het is niet fijn als de concurrentie een hogere positie in Google heeft dan jouw bedrijf. Door deze positie is de zichtbaarheid van je concurrentie beter waardoor ze meer bezoekers op hun website krijgen. Door online te adverteren op Google kun je hier direct verandering in brengen en beter vindbaar zijn op Google dan je concurrent.

Google Ads biedt jou als ondernemer veel mogelijkheden. Het zorgt voor meer bezoekers, verkopen en naamsbekendheid. Het uiteindelijke resultaat zal zijn meer omzet en belangrijker nog, winst!

Met de juiste advertentiecampagne bereikt Communicatieregisseurs* direct jouw doelgroep. Het rendement van deze advertentiecampagne (ROI) laat zich nauwkeurig meten. Zo weten we precies hoeveel mensen de advertentie hebben gezien, hoeveel er op hebben geklikt en of deze klik heeft geresulteerd in een conversie. Een conversie kan een verkoop zijn in je webshop maar ook een ingevuld offerteformulier of contactmoment.

Alles wat jij moet weten over zoekmachine optimalisatie

Vorig blog.

Alle blogs.

Mensen kopen niet wat je doet maar waarom je het doet

Volgend blog.