Blog

10 redenen waarom je een video moet maken

Auteur
Communicatieregisseurs*
Datum
2 januari 2024
10 redenen waarom je een video moet maken

Heb jij nog geen video van je bedrijf, product of merk? Gemiste kans! Mocht je nog wat overtuiging nodig hebben dan is dit blog voor jou geschreven.

01

Het plaatsen van een video op je website of webshop zal onmiddellijk de aandacht trekken en vasthouden. Het trekt aandacht omdat we visueel ingesteld zijn. We leren graag van anderen, willen zien hoe dingen werken en verliezen ons vaak in een goed verhaal. Daarnaast zijn we lui als het gaat om aandacht vasthouden. Met lezen moet je vertellen hoe iets is, hoe het eruitziet en wat je ermee kunt.

Bij video kun je dat allemaal tegelijkertijd. Lekker tijdbesparend dus en het kost nog minder hersenactiviteit ook. Dit is het principe van neuromarketing, maar hierover lees je meer in een ander blog.

02

Er is (bijna) geen bedrijf, merk, onderwerp of product waarvoor video niet geschikt is. Uit onderzoek is gebleken dat mensen 85% meer geneigd zijn een product te kopen wanneer hierover een productvideo is gemaakt.

03

Video is goed voor je naamsbekendheid. YouTube is de op één na grootste zoekmachine na Google. Dagelijks kijken 2,8 miljoen mensen video’s op YouTube in Nederland. Stel je voor dat jouw video daarbij zit. Hoe groot wil je je publiek hebben?

04

Overtuigen met een goed verhaal is waar wij als Communicatieregisseurs* goed in zijn. Onze slogans zijn niet voor niets #goedverhaal en #goedgezien. En hoe kan je beter een goed verhaal vertellen dan met video? Video is uitermate geschikt om je doelgroep te overtuigen en aan je te binden.

05

Je kunt wel zeggen dat je de beste bent, maar laat maar eens zien dan. Met video kan je dat als geen ander. Breng vooral je unieke eigenschappen vergroot in beeld en positioneer op deze manier je bedrijf of merk. Voor producten geldt hetzelfde. Voorzie je in een behoefte met je producten? Laat het zien.

06

Begrijpen = bereiken. Denk aan behulpzaamheid wanneer je een dienst verleent of product verkoopt. Laat klanten voor je promoten in een video of demonstreer in een video hoe jouw product werkt. Maak het begrijpen makkelijk voor je doelgroep. We zijn immers liever lui dan moe, zie reden 1.

07

Een video heeft vele mogelijkheden. Uit een video kan je een beeld halen, korte fragmenten en quotes. Deze zijn dan weer uitermate geschikt om te delen op je sociale-mediakanalen. Daarnaast zou je zelfs de audio eruit kunnen halen en delen via een podcast.

08

Video is goed voor een opvallende verschijning in de zoekresultaten in Google. Tussen de tekstresultaten staan namelijk ook videoresultaten. Hierdoor neemt je vindbaarheid toe. Zet je video op YouTube en voorzie deze van een goede titel, voeg tags toe en maak een videobeschrijving. Let op, vergeet hierin niet een link naar je website of webshop te zetten!

09

Betere prestaties van je advertenties. Uit onderzoek is gebleken dat commercials meer impact maken op de kijker dan tekst en foto’s. Dit geldt niet alleen voor tv-commercials maar ook voor de korte advertenties die je vooraf aan een YouTube-film ziet. Of video’s die vertoond worden op sociale media als gesponsord bericht in je tijdlijn.

10

Je concurrenten doen het al… daarom mag jouw video niet ontbreken op het internet. Een betere motivatie kunnen we je niet geven. Je kunt niet achterblijven. Video is de manier om je te onderscheiden en effectief te kunnen concurreren.

Zoals bij alle communicatiemiddelen draait het ook bij video om een goede strategie, een goed verhaal en juiste emotie. Laten wij je daar bij Communicatieregisseurs* nou heel goed mee kunnen helpen. Nieuwsgierig? Bel ons op 0488 – 417450 of mail naar info@communicatieregisseurs.com.

je hebt echt de concentratie van een goudvis

Vorig blog.

Alle blogs.

De 9 meest voorkomende bestandsformaten

Volgend blog.