Programma gezonde leefomgeving
gemeente programma gezonde leefomgeving

Realisatie programma gezonde leefomgeving

Communicatieregisseurs* heeft de campagne Gezond op Eigen Wijze ontwikkeld waarbij inwoners worden aangezet tot beweging. Inwoners worden geïnspireerd door de gemeente zelf, die informeert en de mogelijkheden aanbiedt naar een gezonder leven.
Er wordt een breed draagvlak gecreëerd voor mensen, ondernemers en organisaties. Hierdoor werkt deze campagne door tot iedereen binnen de gemeente. Door middel van activiteiten wordt een actieve promotie gemaakt voor gezonde voeding, mentale gezondheid, sport en beweging. 

De basis van de campagne is dat het draait om keuzes maken die passen bij een ieder zijn leven. Kleine stapjes om het makkelijker vol te houden. Oftewel Gezond op Eigen Wijze! Gecombineerd met het gevoel dat we het samen doen, dat je als inwoner gedragen wordt is de sleutel tot resultaten.

De inspanningen en behaalde resultaten worden duidelijk omschreven met behulp van specifieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Dit maakt het mogelijk om op elk gewenst moment de haalbaarheid van het programma gezonde leefomgeving te beoordelen en indien nodig bij te sturen.

Wij denken graag mee over de communicatie en participatie omtrent een gezonde leefomgeving. Ons doel is om de speerpunten in het programma gezonde leefomgeving om te zetten voor iedereen binnen jouw gemeente. Want gezond zijn, willen we allemaal.

Nieuwsgierig geworden? Gemeente Neder-Betuwe ging je voor.

Ook hulp nodig bij
programma Duurzaamheid?