Conceptontwikkeling
Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling is het creatieve antwoord op jouw vraag. Of het doel nou het bereiken van een nieuwe doelgroep is, of het activeren van bestaande klanten. Conceptontwikkeling is de brug tussen idee, strategie en uitvoering. Het gaat om het begrijpen van behoefte en verwachtingen van de doelgroep en het creëren van een aanbod wat hier naadloos op inspeelt. Altijd op een creatieve, relevante en doelgerichte manier.

Samen duiken wij diep in het DNA van jouw organisatie. Op basis van alle input – opgedane kennis, antwoorden op vragen, deskresearch – die is verzameld tijdens onze Merkmethode sessies gaan wij aan de slag met de conceptontwikkeling. Sterker nog: onze ontwerpers staan in de startblokken om vol energie aan het werk te gaan om een visueel concept te creëren, zowel online als offline, wat van een idee een #goedverhaal maakt.

Niet zomaar een goed idee

Bij Communicatieregisseurs* komt bij conceptontwikkeling het concept niet zomaar uit de lucht vallen als een willekeurige reeks van losse ontwerpelementen die ‘wel leuk zijn’. Daar zul je ons nooit op betrappen… We staan voor een sterk doordacht en strategisch concept. Wij gaan er samen voor om jouw langetermijndoelen te realiseren. Om duurzame resultaten te behalen. Wij creëren zorgvuldige, creatieve oplossingen gebaseerd op duidelijke doelen. Doordacht omdat we grondig onderzoek doen, kritische vragen stellen en een scala aan knowhow inzetten. We weten heel goed wat werkt, en wat juist niet.

Verover je doelgroep op elk kanaal

Wij zorgen dat het concept helemaal klopt en op ieder vlak scoort bij de doelgroep. Niet alleen door alles tot in detail uit te werken, maar ook door de klantreis in kaart te brengen én te optimaliseren. Iedere interactie die jouw bedrijf heeft met de doelgroep is namelijk een belangrijk moment om jouw boodschap over te brengen. Onze aanpak is dan ook multichannel, optimaal op alle kanalen, van drukwerk tot website.

Conceptontwikkeling maakt het tastbaar.

Conceptontwikkeling zit in ons bloed. Terwijl onze strategen de doelstellingen scherp in het oog houden, gaan onze ontwerpers aan de slag om het concept voelbaar te maken. Wij geloven sterk dat een goed idee niet beperkt mag blijven tot een stuk tekst op een A4’tje. Om mensen te overtuigen, moet je het tastbaar maken. Daarom zijn wij geen stoffige rapportenschrijvers. Als wij ons storten op conceptontwikkeling, zorgen we ervoor dat het idee en de strategie echt tot leven komen. Wij laten jou niet alleen nadenken over het concept, maar ook daadwerkelijk ervaren hoe het eruit zal zien.