Boek drukken - schrijven
webdesign 1

Schrijven klaar… drukken maar

Je hebt al een heel proces achter de rug, namelijk het schrijven en de eventuele beelden of illustraties uitzoeken of fotograferen. Het goede nieuws, je bent bijna klaar voor publicatie!
Het laten maken en drukken van een boek is dan nog wel een serieuze stap om te nemen. Maar zoals gezegd, je bent bij ons in goede handen. Je hebt al zoveel uren aan het manuscript achter de rug. Dan wil je dat de opmaak, druk en het binden van het boek eer doet aan je werk.
Wat je wensen ook zijn, wij zorgen dat jij het eindresultaat met trots in handen houdt.

Onze werkwijze bij boeken laten drukken

1 .
Het boek opmaken

Het formaat, lettertype, kleurgebruik en de papiersoort beïnvloeden bijvoorbeeld de leesbaarheid van jouw schrijfwerk. De opmaak van het boek is daarom cruciaal voor het eindresultaat. Uiteraard kan je dit zelf doen en ons een PDF aanleveren. Zie je dit niet zitten omdat je onvoldoende ervaring hebt? Geen zorgen, wij maken al sinds de start van ons bedrijf in 1977 boeken op.

2 .
Wat is de prijs voor het drukken van je boek?
  1. De prijs voor het drukken van boeken hangt van diverse factoren af. Als eerst is de oplage van belang. Heb je een kleine oplage, zoals bijvoorbeeld een proefschrift? Hoe hoger de oplage hoe lager de stuksprijs wordt.
    Wat is het formaat en is dit een standaard formaat? Hoe groter hoe duurder.
    Dan nog het papiersoort, belangrijk want ook het papier bepaald de leesbaarheid.
    Kortom wil je de prijs weten, vraag dan een offerte bij ons aan.
3 .
Boeken drukken, we doen niet liever.

De geur van inkt laat ons hart harder kloppen. Als het papiersoort uitgekozen is en de drukproef goedgekeurd gaan de persen aan, tenminste bij een grote oplage. Heb je een kleine oplage dan hebben wij hoogwaardige printers voor je klaar staan om jouw werk eer aan te doen.

4 .
Last but not least, het binden van jouw boek
  1. Hier komt vakkennis bij kijken, de bindwijze bepaald namelijk naast de opmaak de uitstraling van je boek. Wil je bijvoorbeeld echt is speciaals met een stofomslag, leeslinten of een gouddruk? Of geef je de voorkeur aan een paperback? Wat je ook gekozen hebt, wij binden jouw boeken en leveren ze af. En dan is het moment daar, de dozen gaan open en je houdt het eerste exemplaar eindelijk in je handen.

Genoeg gelezen over
boeken laten maken
en drukken?