Zoekmachine optimalisatie (SEO)

HET BESTE RESULTAAT OP MIDDEN- EN LANG TERMIJN

Het is een steeds vaker gebruikte afkorting; SEO. Het staat voor Search Engine Optimization. In goed Nederlands betekent dit “zoekmachine optimalisatie” en hieronder vallen alle werkzaamheden die worden verricht om een goede positie in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines te bereiken.
Waarom zoekmachine optimalisatie?

Ruim 70% van de Nederlanders oriënteert zich op internet voordat zij over gaat tot een aankoop en 55% maakt kennis met aanbieders die hij voorheen niet kende. Zelfs 93% van de inkopers gebruiken in het begin van het aankoopproces zoekmachines als Google.

Het is dus belangrijk om als organisatie goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie geeft het beste resultaat op midden- en lange termijn.
Op korte termijn is naast zoekmachine optimalisatie een combinatie met online adverteren en social media marketing een goede strategie.
De resultaten van zoekmachine optimalisatie zijn;
– Verbeterde vindbaarheid in zoekmachines
– Meer relevante websitebezoekers
– Vergroting van naamsbekendheid binnen de doelgroep
– Meer bereikte doelen als offerte aanvragen en verkopen via website.

Onze werkwijze

Communicatieregisseurs* heeft een gestructureerde, analytische, meetbare werkwijze om jouw website of webshop te optimaliseren. Afhankelijk van de omvang van je website en doelstellingen presenteren we een zoekmachine optimalisatie advies rapportage die hierbij past. Zo kijken we onder andere naar de volgende onderdelen;

Zoekterm analyse
Deze analyse geeft het zoekvolume weer, zoektrends en zoektermen suggesties.

Technisch advies
Het advies omschrijft duidelijk hoe de zoektermen moeten worden verwerkt in de pagina URL, titel, pagina omschrijving, header inrichting, alt tags, footer inrichting, redirects en wel of geen www. gebruik.

Content advies
Duidelijke aanbeveling van het gebruik van de zoektermen in de teksten.

Concurrentie analyse
De concurrentie analyse laat zien op welke wijze de competitie het beste kan worden aangegaan.

 

 

Link analyse
Op basis van de link analyse wordt advies gegeven hoe het linkprofiel kan worden verbeterd.

Implementatie
Communicatieregisseurs* ondersteund de implementatie van het adviesrapport.

Meten is weten
Helder inzicht in behaalde resultaten starten met een 0-meting en een overzichtelijke rapportage.

Onze zoekmachine optimalisatie professional helpt je graag bij het verbeteren van het rendement, de naamsbekendheid en het verhogen van conversies zoals aankopen en contactmomenten. Neem hiervoor eens vrijblijvend contact op met Annemarie van Eck of laat je inspireren door ons werk.

Met wie ga je werken?

Annemarie

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Contact