Trotse medewerkers als ambassadeur

Scroll

Regelmatig stellen we aan medewerkers de vraag: “Wat vertel je op een feestje over je werk?”

door Hans van Schenkhof

De antwoorden kunnen erg verschillend zijn. Van frustrerende reacties tot superenthousiaste verhalen over de dagelijkse gang van zaken of over het merk. Iedereen heeft zo zijn eigen beleving over zijn werk. De uitdaging is: hoe zorg jij ervoor dat jouw medewerkers zich trots voelen?

Voor ik verder schrijf, wil ik eerst twee vragen stellen: hoeveel procent van de medewerkers kent het doel en de kernwaarden van het bedrijf waar ze voor werken? En, hoeveel procent van alle medewerkers is echt enthousiast over het bedrijfsdoel? Gelukkig worden dit soort vragen regelmatig onderzocht en daaruit blijkt dat gemiddeld 40% van de medewerkers het doel kent en dat 20% hier daadwerkelijk enthousiast over is. Deze  percentages verklaren waarom mensen minder of meer trots over hun werk vertellen.
De vraag is nu: Hoe zit dat bij jou in het bedrijf? En neem je daar dan genoegen mee?

Medewerkers willen graag weten of ze het goed doen. Daarbij is het delen van de kernwaarden van het bedrijf en het inspirerende doel van groot belang. Hierdoor weten medewerkers waarvoor ze het doen en voelen ze dat ze er rechtstreeks iets aan bijdragen. Dit motiveert om het beste uit jezelf en je collega’s te halen.

Deze trots samen ontwikkelen is misschien wel makkelijker dan je denkt. Ga met je medewerkers eens aan de slag met de unieke eigenschappen van je bedrijf. Begin eenvoudig en stel elkaar vragen over waarom je dingen doet en hoe je dit uitvoert. Ga dan steeds een stapje verder door te spreken over bijvoorbeeld je doelgroep en je klanten. En stel jezelf ook eens de vraag: wie is eigenlijk jullie beste ambassadeur?
Uiteindelijk is het doel om tot gezamenlijke waarden en  ambities te komen en zo trots te zijn als een pauw! Uiteraard gaat dit ook bijdragen aan het rendement van het bedrijf, maar zeker ook aan je eigen meerwaarde.

Communicatieregisseurs* kan je helpen met het zetten van de eerste stappen in de juiste richting. De ontwikkelde methode “Simpel maar Uniek” is een leidraad om een mooi en succesvol fundament neer te leggen voor de toekomst.

Communicatieregisseurs* staat voor bedrijfsstrategie, marketing en communicatie. En daar ben ik trots op!
Voor verdere inspiratie of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.
Bel 0488-417465 of mail via hans@communicatieregisseurs.com

#goedverhaal

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.