test

Column 1

This is a Heading Example

1. Bereiken

Een klantreis begint met het bepalen van je doelgroep. Pas als je die scherp voor ogen hebt, kun je nadenken over hoe je jouw doelgroep het beste bereikt. Is er minder gedetailleerde informatie bekend, dan is de inzet van Google Ads en sociale mediakanalen aan te raden. Maar ook advertenties, wagenparkbelettering, beursbezoeken of zichtbaarheid op de plaatselijke jaarmarkt zijn dan geschikte mediakanalen. Het is belangrijk om als merk op verschillende plaatsen en momenten zichtbaar te zijn om je doelgroep te bereiken. Een slim uitgekiende communicatiemiddelenmix helpt je hierbij. Ken je de klant met naam en toenaam? Dan is een persoonlijke benadering via direct mail succesvol.

2. Boeien

Een oriënterende klant wil je bij de lurven grijpen en direct boeien. Door je doelgroep goed te beschrijven daar persona’s van te maken laat je de boodschap van je verhaal naadloos op jouw klant aansluiten. Dit is dan ook de fase waarin je nadenkt over jouw verhaal. Ga niet zomaar roeptoeteren, maar deel wat jouw bedrijf of organisatie uniek en onderscheidend maakt van de concurrentie. De juiste tone of voice, tekst en beeldgebruik boeit en overtuigt jouw klant en brengt hem naar de volgende fase.

3. Binden

Alleen een geboeide klant wil zich binden aan jouw merk. En overweegt om jouw product of dienst af te nemen. Zorg dus voor een duidelijke call to action en maak direct contact laagdrempelig . Gebruik een eenvoudig contactformulier op je website en communiceer je telefoonnummer wanneer je het liefst iemand persoonlijk te woord wilt staan. Het contact is gelegd, het is nu aan jou om het laatste zetje te geven.

4. Bedienen

Geweldig, je hebt een nieuw klant! Nu komt het er op aan. Je krijgt de kans om alles wat je beloofde waar te maken. En meer. Laat je van je beste kant zien, ga voor een persoonlijke aanpak, stel je flexibel op, denk mee en last but not least: lever kwaliteit. Laat jouw klant alles wat jouw organisatie uniek maakt ervaren. Zo wordt jouw verhaal een #goedverhaal en geen sprookje.

5. Behouden

Tot slot is het de kunst om de klant te behouden. Loyaliteitscampagnes, kennissessies en oprechte aandacht helpen je. Klanten behouden betekent ook ambassadeurs kweken: klanten die jouw merk een warm hart toedragen en aanbevelen bij anderen. En zoals je weet, niets werkt zo goed als mond-tot-mondreclame. Bovendien is het nog voordelig ook.