Strategische keuze is kleur bekennen!

Strategische keuze is kleur bekennen!

door René van Eck

McDonald’s; synoniem voor Happy Meal, Cheeseburger, McFlurry, vet, ongezond en calorierijk eten. Snel eten en weer weg omdat je niet past op de krukken die zijn vastgeschroefd op de vloer of gek wordt van de krijsende kinderen. Het rood met gele beeldmerk, wat op ons netvlies staat gebrand, vertegenwoordigt McDonald’s en alles wat er bij hoort. Toch staan we met z’n allen in de file voor de drive-in omdat we hebben toegegeven aan de overredingskracht van onze kinderen. Gewoon om van het gezeur af te zijn of omdat we haast hebben. Toegegeven, het is bijzonder knap hoe McDonald’s zijn strategie heeft bepaald en zich volledig heeft gericht op één duidelijke doelgroep; kinderen en hun ouders. Door deze focus sluiten ze ook doelgroepen uit. Een strategische keuze is dan ook kiezen wat je niet doet, maar geen keuze voor het leven.

Zonder dat je het waarschijnlijk hebt gemerkt is de McDonald’s de afgelopen jaren letterlijk groen ge- worden. De rode snelle kleur met zijn negatieve associaties is de rug toegekeerd en de groene kleur met gezonde, natuurlijke, duurzame associaties is liefdevol omarmd. Maar niet alleen het logo is veranderd. Het productassortiment is uitgebreid met een McSalad, McWrap en McBaguette terwijl het interieur een trendy metamorfose heeft ondergaan, net als de verpakkingen. Aan het kleinste detail wordt aandacht besteed om het imago van de McDonald’s te wijzigen. Van groene stroom tot het gebruik van kwalitatief goed rundvlees. Er is meer transparantie over de herkomst van de producten en er gaan geruchten dat je binnenkort aan tafel wordt bediend. De website laat ook nog eens een klantenpanel zien.

Wat je er ook van vindt, het is knap hoe McDonald’s kleur bekent en een nieuwe strategie implementeert waardoor je het met een beetje goede wil een restaurant voor gezinnen kunt noemen. Wees eens eerlijk, is het misschien voor jou ook tijd om kleur te bekennen?

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.