Scroll

Home - Sociale media marketing strategie

Sociale media marketing strategie

Hoe communiceer je zakelijk op sociale media?
Welke kanalen passen bij mijn bedrijf?
Is adverteren op sociale media geschikt voor mijn producten of diensten?

Zo maar een aantal vragen die vaak spelen als het gaat om sociale media als bedrijf.
Veel mensen twijfelen nog. Maar sociale media marketing is niet meer weg te denken in een effectieve marketing strategie.
Communicatieregisseurs* heeft veel ervaring met social media marketing. We passen het toe bij campagnes en het zoeken naar nieuw personeel. Maar vooral gebruiken we het om te adverteren en daarmee naamsbekendheid te creëren. Daarnaast geven we ook trainingen waarin we aan de hand van concrete voorbeelden deelnemers inspireren en voorzien van kennis waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Zoekmachine optimalisatie SEO letters

Onze werkwijze

Het social medialandschap is groot en Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube en alle overige media hebben ieder hun eigen specifieke kenmerken, functies en gebruikers.
Het is juist deze diversiteit die het voor sociale media marketing mogelijk maakt om een specifieke doelgroep aan te spreken.
Anders dan bij zoekmachine marketing richt sociale media marketing zich op het profiel van de gebruiker.

Vaak zijn persoonlijke gegevens als leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, wel of geen kinderen, woonplaats, hobby’s, beroep en interesses bekend. Op basis van deze persoonlijke eigenschappen worden advertenties getoond die aansluiten bij de gebruiker.

We gaan daarom op zoek naar gebruikers die passen bij jouw diensten en/of producten. We vragen je allereerst kritisch na te denken over jouw organisatie als het gaat om het volgende:
• Wat is de naamsbekendheid van mijn organisatie of merk?
• Wat is het imago dat mijn organisatie of merk heeft onder mijn doelgroep?
• Welke reputatie heb ik onder mijn klanten?
• Waarmee onderscheid ik mij van mijn concurrenten?

De mogelijkheden van sociale media marketing zijn enorm. Met de antwoorden op bovenstaande vragen gaan we kijken welke kanalen het beste aansluiten bij jouw organisatie.
We maken bedrijfskanalen aan of als deze er al zijn optimaliseren wij deze. Daarna gaan we aan de slag met berichten en/of adverteren.

Begrijp je het nog?
Gelukkig zijn wij regisseurs en begeleiden je daarom stap voor stap en zorgen dat je ook zelf aan de slag kan met je sociale media.

Onze pakketten

We hebben de meeste gebruikte sociale media verwerkt in pakketten. Sociale media marketing strategie is een doorlopend proces.
Je concurrent zit tenslotte ook niet stil. Daarom kijken we periodiek naar de resultaten en sturen we bij wanneer nodig.

Image
Image
Image
Basic SEO pakket
Pro pakket SEO

Premium pakket SEO

Zelf aan de slag met sociale media marketing strategie

Als de basis is gelegd en campagnes draaien eenmaal of we hebben content voor een heel jaar gemaakt dan kan het zijn dat je zelf aan de slag wil. Uiteraard kan dan, we helpen je via een training wegwijs en ondersteunen je daar waar nodig.
Geen tijd? Geen probleem, we pakken het net zo makkelijk weer van je over. Laat het ons gerust weten wanneer je qua planning krap zit, we helpen je graag.

Veel gestelde vragen over sociale media marketing strategie

Welke sociale media is er voor bedrijven?

Dit is heel erg afhankelijk van je doelgroep. Heb je zakelijke klanten dan kan LinkedIn het beste kanaal zijn. Maar ook deze zakelijke klanten zitten privé op sociale media. Voor naamsbekendheid kan het dan goed zijn om ook op Instagram, Pinterest of Facebook voorbij te komen.
Het gaat er daarom meer om het doel wat bereikt moet worden.
Communicatieregisseurs* kijkt samen met jou naar jouw doelgroep en doelen en welke sociale media hier het beste bij past.
Zo bepalen we de strategie voor jouw sociale media marketing.

Welke berichten zijn zakelijk geschikt voor sociale media?

Communicatieregisseurs* werkt met een zogenoemde contentkalender. Samen met jou kijken we welke speciale momenten in een jaar tijd zich gaan afspelen. We kijken daarbij naar jouw organisatie maar ook jouw branche.
Zo maken we berichten vooruit voor een heel jaar en geven we aan op welke datum deze berichten online mogen. Dit wordt dan automatische geregeld.

Moet ik sociale media zelf doen of uitbesteden?

Dit hang niet alleen af van je kennis maar vooral ook van je tijd.
Communicatieregisseurs* kan je met name helpen met het bepalen en uitrollen van een sociale media marketing strategie.
Mocht je willen gaan adverteren kunnen wij ook een campagne opzetten en bijsturen en daarna overgeven om zelf te gaan beheren.
Al gelang naar jouw wensen, kennis en tijd.

Wat zijn de kosten voor adverteren op sociale media?

Je adverteert op sociale media met een dagbudget. Dit dagbudget wordt nooit overschreden. Hierdoor blijven de kosten altijd onder controle.
Communicatieregisseurs* vraagt voor het instellen en bijsturen uiteraard ook kosten.
We hebben voor de meest voorkomende kanalen en werkzaamheden pakketten gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.
Mocht je toch iets anders willen of je wilt ook zelf een gedeelte van de bijsturing doen dan is dit geen probleem.

 

Voor wie hebben wij al sociale media marketing strategie gedaan?

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.