Sociale media marketing strategie

Het World Wide Web ontwikkelt zich razendsnel. Zo zijn we in een kort tijdsbestek via internet 1.0 en 2.0 aangekomen bij internet 3.0. Internettoepassingen zijn meer en meer op elkaar afgestemd en social media marketing is niet meer weg te denken in een effectieve marketing strategie.

Communicatieregisseurs* heeft veel ervaring met social media marketing. We geven lezingen over de toepassing van social media in de praktijk en organiseren seminars waarin we aan de hand van concrete voorbeelden deelnemers inspireren en voorzien van kennis waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Het social medialandschap is echter groot en Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en alle overige media hebben ieder hun eigen specifieke kenmerken, functies en gebruikers. Het is juist deze diversiteit die het voor social media marketing mogelijk maakt om een specifieke doelgroep aan te spreken.
Anders dan bij zoekmachine marketing richt social media marketing zich op het profiel van de gebruiker.

Vaak zijn persoonlijke gegevens als leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, wel of geen kinderen, woonplaats, hobby’s en interesses bekend. Op basis van deze persoonlijke eigenschappen worden advertenties getoond die aansluiten bij de gebruiker.

De mogelijkheden van social media marketing zijn enorm. Wist je bijvoorbeeld dat YouTube na Google de één na grootste zoekmachine is? Wanneer je nieuwsgierig bent geworden of sociale media kan bijdragen aan jouw marketing strategie, neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Of kijk hier voor de sociale media die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd.

Social media marketing netwerken voor bedrijven;
Facebook bedrijfspagina
LinkedIn bedrijfspagina
YouTube bedrijfs kanaal
Google bedrijfspagina

Met wie ga je werken?

Ons team

Kunnen wij je helpen?

Onze diensten