Niet de sterkste overleeft

Scroll

Maar degene die kan veranderen

door Rene van Eck

Op 25 maart stond een OVNB-bijeenkomst gepland bij Communicatieregisseurs*. Speciaal voor deze avond hadden we een #goedverhaal voorbereid. Een verhaal dat zou gaan over communicatie in relatie tot de toekomst en dat zou aansluiten bij onze gastspreker Ruud Veltenaar. Over een toekomst vol kansen maar die op dit moment onzekerder is dan ooit.

Corona heeft de wereld in zijn greep. Onze gedachten gaan uit naar zij die ziek zijn of een dierbare hebben verloren. Maar ook naar de gezondheidszorg die 24 uur per dag vecht tegen een tekort aan ic-bedden. Naar de kinderen die thuis zijn van school en de ouderen in verzorgingshuizen die zijn gesloten. Naar de supermarktbranche die kraakt en piept door collectief hamstergedrag. Velen worden op de proef gesteld. Zo ook de meeste ondernemers zoals jij en ik.

Net de kredietcrisis te boven staan veel bedrijven nu opnieuw voor een grote uitdaging. Gelukkig vinden we de overheid aan onze zijde met een maatregelenpakket, zoals de NOW voor bedrijven en de overbruggingsregeling voor zzp’ers. Banken verlenen aflossingsuitstel terwijl de belastingdienst betalingsuitstel verleent. Alles wordt in het werk gesteld om faillissementen te voorkomen en werkgelegenheid te behouden.
Corona treft ons allemaal en vereist een enorm aanpassingsvermogen. Tijdens mijn presentatie op 25 maart had ik een afbeelding willen laten zien van Charles Darwin. Hij kwam tot de conclusie dat niet de sterkste of de meest intelligente overwint, maar degene die het best inspeelt op veranderingen.

En dat is precies wat we moeten doen; omgaan met de verandering en de moed niet opgeven. Kun je medewerkers niet persoonlijk te woord staan? Gebruik dan Google Hangouts om elkaar “live” te ontmoeten. Social distancing? Nu, is het moment om elkaar via sociale media als WhatsApp een hart onder de riem te steken. Kun je geen klanten meer ontvangen in je winkel? Ga dan aan de slag met je eigen webwinkel. Makkelijk is het zeker niet. We ervaren het aan den lijve, maar het lukt.

Zo hebben we een kant en klare webwinkel ontwikkeld. In twee werkdagen kan jouw webwinkel zijn deuren openen. Bovendien zorgen we er voor dat klanten je webwinkel bezoeken met behulp van online marketing. Voor restaurants die nu thuisbezorgen hebben we een bestelplatform gerealiseerd; thuisbiju.nl. Wil jij met je gezin lekker thuis uit eten? Dan kun je nu makkelijk en professioneel online bestellen zonder torenhoge kosten voor de restauranthouder.
De lelijke aluminiumbakjes zijn vervangen voor mooie milieuvriendelijke kartonnen verpakkingen en natuurlijk maken we reclame voor het restaurant. De website anderhalvemeterhoudtjebeter.nl hebben we in het leven geroepen om coronamaatregelen te ondersteunen. Afstandshesjes, petjes, en tassen zijn binnen een mum van tijd besteld.

Wij van Communicatieregisseurs* zijn zeker niet het intelligentst en al helemaal niet het sterkst. Maar veranderen, dat kunnen wij als de beste.
Spannend, dat vinden wij deze periode ook en we kunnen daarom alle hulp gebruiken. Dus heb jij suggesties voor ons? Dan houden we ons van harte aanbevolen. Samen zijn we sterk.

Tot slot wens ik jou, je familie en dierbaren namens het hele team van Communicatieregisseurs* veel gezondheid en het beste voor de toekomst!

En zoals minister-president Mark Rutte het zei:

“Let een beetje op elkaar.”

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.