Google analytics training

HANDIGE OVERZICHTEN

Heb je een website of webshop, een social media campagne of misschien een Adwords campagne? Dan wil je natuurlijk weten of deze investering in tijd en geld zichzelf terug verdient. Dit wordt ook wel ROI genoemd, Return On Investment.

Speciaal hiervoor heeft Google, Google Analytics ontwikkeld. In handige overzichten zie je eenvoudig hoeveel unieke bezoekers je website hebben bezocht, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoelang. Er is ook veel gedetailleerdere informatie beschikbaar zoals; de internet browsers die gebruikt zijn om jouw website te bekijken en met welke beeldschermresolutie en besturingssysteem dit is gedaan.

Natuurlijk levert Google Analytics ook informatie over het gebruik van smartphones en tablets. Dit gebruik neemt hand over hand toe en maakt het steeds belangrijker om jouw website voor mobiele apparaten te optimaliseren.

Google Analytics geeft je de mogelijkheid om doelen te bepalen. Een doel kan zijn de verkoop van een product maar ook een ingevuld contactformulier of offerte aanvraag. Zeker wanneer je een webwinkel hebt wil je precies weten hoe je omzet tot stand is gekomen en hoe je deze kunt verbeteren. Is het je Adwords campagne die succesvol is geweest of juist je sociale media campagne? Google Analytics vertelt het je allemaal.

ONZE DIENSTEN

Communicatieregisseurs* levert je een glas helder inzicht middels onze maandelijkse rapportage. We meten en analyseren de gegevens en geven advies over welk verbeteringen je kunt doorvoeren om een beter resultaat te behalen. De rapportage bestaat in hoofdlijnen uit de volgende drie onderdelen;
– Maandelijkse Google Analytics rapportage
– Positioneringsrapport (van belangrijke zoektermen)
– Lijst met actie en verbeterpunten
De mogelijkheden van Google Analytics zijn enorm.

Om je kennis te vergroten verzorgt Communicatieregisseurs* kennissessies.

Deze kennissessies worden gegeven in onze trainingsruimte. We stemmen onze training Google Analytics zoveel mogelijk af op het kennis niveau van onze cursisten in combinatie met eventuele specifieke wensen.

Annemarie van Eck, onze online marketing specialist neemt graag de tijd om je wensen in kaart te brengen en de mogelijkheden te verkennen.

Met wie ga je werken?

Annemarie

Meteen een afspraak maken?

Contact