Facebook.. Love it or hate it.

Scroll

Facebook.. Love it or hate it.

door Marenne Kiemeneij

De afgelopen jaren heeft Facebook heel wat te verduren gehad in het nieuws. Met dubieuze schandalen zoals ongewenste aanpassingen in privacy instellingen en lekkende gebruikersdata. Het vertrouwen in Facebook daalt en dat is best logisch eigenlijk. Overal ter wereld beginnen Facebookgebruikers te twijfelen aan de veiligheid van hun privacy en of het behouden van het account nog de juiste beslissing is.

Voor adverteerders op Facebook zou dit grote gevolgen gehad kunnen hebben. De realiteit is gelukkig anders. De cijfers van Facebook wijzen uit dat er geen veranderingen zijn in het aantal bezoekers en adverteerders op het platvorm. Het aantal dagelijkse bezoeken is zelfs gestegen.1 Geen enkele reden dus om het adverteren op Facebook te vermijden.

We horen vaak dezelfde geluiden wanneer we het hebben over adverteren op Facebook. Het kost te veel tijd, het gaat niet werken voor mijn bedrijf of het is te duur. In dit blog gaan we het hebben over een aantal mythes van Facebook advertising.

“Het is te duur”

Het is helemaal niet nodig om grote bedragen in een Facebookcampagne te stoppen. Sterker nog, Facebook is een van de goedkoopste kanalen om op te adverteren. Je beslist zelf hoeveel geld je erin steekt. Maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Je kunt gericht adverteren waardoor je alleen betaalt voor de mensen die daadwerkelijk interesse tonen in je advertentie door erop te klikken. Zo kun je met een goede marketingstrategie al voor een paar euro per dag een effectieve advertentie plaatsen.

“Het werkt niet voor de zakelijke markt”

Een andere veel voorkomende fout is dat er gedacht wordt dat Facebook adverteren alleen bedoeld is voor bedrijven die zich richten op consumenten. Dat is niet helemaal waar. Op Facebook zitten genoeg eigenaren, managers en verkopers die wellicht geïnteresseerd zijn in jouw advertentie. Daarbij kun je bij het plaatsen van je advertentie je doelgroep al op zo’n manier specificeren dat je zeker weet dat je de juiste mensen bereikt.

“Meer likes = meer bereik”

Heb je geen groot aantal likes op je bedrijfspagina? Dat zou je niet tegen moeten houden om te adverteren op Facebook. Het aantal likes op je bedrijfspagina heeft niets te maken met het bereik wat je creëert met Facebook adverteren. Zoals eerdergenoemd kun je zelf je doelgroep samenstellen door gebruik te maken van de gegevens die Facebook van haar gebruikers heeft. Het is goed om rekening te houden met dat het aantal likes op je bedrijfspagina niet zo heel veel zeggend is als het gaat om bereik. Berichten die je op je tijdlijn plaatst komen gemiddeld bij maar 2% tot 5% van je volgers terecht. Dan klinkt adverteren toch aantrekkelijker, denk je niet?

“Een facebook advertentie moet kort zijn”

Die uitspraak hoor je bijna iedere marketeer zeggen Je bericht moet kort, maar krachtig zijn. Liefst zo min mogelijk tekst en vooral veel beeld. In de meeste gevallen klopt dit ook wel. De gemiddelde gebruiker van Facebook wil niet te veel lezen en is vaak geïnteresseerd in een pakkende titel en een leuk beeld of filmpje. Maar wanneer je op Facebook gaat adverteren ben je helemaal niet op zoek naar de gemiddelde gebruiker. Je hebt een bepaalde doelgroep en die zal zeker de moeite nemen om jouw advertentie wat langer te bekijken.

“Facebook marketing kost veel tijd”

Ook deze mythe is zeker niet waar. Je zal even de smaak te pakken moeten krijgen, maar als je de ins en outs van Facebook eenmaal door hebt, kun je binnen de kortste keren uit de voeten met Facebook campagnes, advertentiesets en advertenties.

Toch nog niet overtuigt en laat je het liever aan de professionals over? Bel met Hans of Rene als je graag wat verder wil praten over Social Media campagnes en adverteren.

1 Sander van Voorst (2018, 26 april). Facebook: adverteerders vertrekken niet na Cambridge-schandaal. Geraadpleegd op 14 juni 2018, van https://tweakers.net/nieuws/137895/facebook-adverteerders-vertrekken-niet-na-cambridge-schandaal.html

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.