9 redenen om bevriend te zijn met een vormgever

Scroll

Bevriend zijn met een vormgever is zo gek nog niet

door Marenne Kiemeneij

Er is altijd kleur in je leven
Je kent het wel. Zo’n donkere dag. Je stapt met je verkeerde been uit bed, je krijgt niets uit je handen, kortom je hebt even een dipje. Met een vormgever aan je zijde is dat geen probleem. Zij mixen er binnen no time weer een lekkere kleur doorheen. Je monochromatische start van de dag eindigt dan toch in full color.

Ze zijn gelaagd.
Bij het afpellen van de ene laag in persoonlijkheid ontdek je de volgende alweer. Ze zijn behulpzaam, creatief, eigenzinnig, maar hebben zeker ook een spannende en uitdagende kant. En laat je niet in de war brengen als ze af en toe een masker op hebben. Blijf vooral doorpellen tot je het laatste laagje op de achtergrond hebt bereikt, want die vaste basis van jullie vriendschap staat daar altijd gelocked.

24/7 persoonlijke Photoshopper
Net de verkeerde belichting, een bad hair day of juist dat ene pukkeltje. Jammer, want anders was het de perfecte selfie geweest. Geen nood, een mailtje naar je beste vriend en jij hebt weer een stralende selfie voor al je social media profielen.

Je komt nooit ergens met lege handen
Niets zegt meer “ik heb hard mijn best gedaan” dan een persoonlijk cadeau. Je hoeft nooit meer met lege handen aan te komen op een bruiloft, een verjaardag of op kraamvisite bij het eerste kindje van je beste vrienden. Jouw beste vriend zorgt altijd dat er een origineel kaartje of een gepersonaliseerd rompertje of wijnfles is.

Ze zijn goed met hun handen
Ben je stiekem jaloers op pianisten, die vloeiend over de toetsen van een piano gaan zonder een toets te missen. Dan heb je nog nooit gezien hoe een vormgever blindelings de juiste vingercombinaties weet te vinden voor alle snelcodes. Met dat soort talentvolle handjes weet je zeker dat ze ook raad weten tijdens het klussen of tuinieren.

Gevoel voor stijl
Niet alleen op papier of op het scherm hebben ze gevoel voor stijl en oog voor detail. Zelf komen ze ook altijd goed voor de dag. Soms kun je het een eigenzinnige stijl noemen, maar origineel en creatief is het gegarandeerd. Of ze nu combinaties maken van kleuren, vormen of kledingstukken. Het resultaat mag er altijd zijn.

Ze weten overal een oplossing op
Vormgevers doorzien een probleem gemakkelijk en zijn goed in het oplossen ervan. Dit doen ze alleen, maar ook samen met jou. Ze komen nooit voor verrassingen te staan, want met zoveel tools op zak hebben ze altijd het juiste hulpmiddel om het probleem weg te nemen.

Het zijn goede luisteraars
Ze zijn het wel gewend om goed te luisteren naar een klant of opdrachtgever. Vormgevers hebben vaak te maken met opdrachtgevers die minder vakkennis hebben en moeten toch precies snappen wat ze moeten doen. Het is een kunst om goed tussen de regels door te kunnen lezen, maar in dit beroep wordt je een pro. Ben je geen prater of is je gevoel uiten niet je sterkste kan? Dat is voor jouw beste vriend geen probleem. Die staat altijd voor je klaar en heeft aan een half woord genoeg.

Ze vergeten nooit iets
Een van de meest gebruikte functies van een vormgever is CTRL S, oftewel SAVE. De hele historie van alles wat er gebeurd wordt opgeslagen. Afspraken noteren in je agenda is niet meer nodig en die ene zin waar je niet meer op kon komen wordt je gewoon ingefluisterd. Jouw beste vriend heeft een interne back-up en vergeet niets.

Bevriend zijn met een vormgever is dus zo gek nog niet. Mocht je zo’n beste vriend nog missen? Bij Communicatieregisseurs* hebben we er een aantal zitten. En of het nou voor het bewerken van de perfecte selfie is of voor het ontwerpen van een complete huisstijl. Ze zitten altijd voor je klaar.

Contact

Edisonring 2 – 6669 NB Dodewaard
0488 417 450
info@communicatieregisseurs.com

Of gewoon een vraag.

Footer contact Dekstop

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.