Jouw website aan de top in Google met Linkbuilding
In het kort draait linkbuilding om het actief bouwen aan een netwerk van websites die naar jouw website verwijzen. Het doel is om door zoekmachines als autoriteit beschouwd te worden, zodat je beter vindbaar bent in Google.
Doelgroeptargeting: Zo richt jij je pijlen op de juiste doelgroep
Om een relevante doelgroep aan te spreken, zet je doelgroeptargeting in. Wat het is? En hoe je zowel in de zoekmachines als op sociale media jouw ideale doelgroep bereikt? lees je in dit blog.
404 error – Pagina wordt niet gevonden. Ook wel bekend als de grootste angst van onze webdevelopers. Webbouwers doen natuurlijk hun uiterste best om ervoor te zorgen dat bezoekers niet op zo’n pagina terecht komen. Maar helemaal voorkomen gaat niet altijd. Maar wat is een 404-error pagina eigenlijk? Kort gezegd is het een standaard pagina die je ziet als je op een website vraagt om een pagina die niet of niet meer bestaat. Hoewel het waarschijnlijk de bekendste errorpagina is, is het niet de enige. De 404 komt uit een hele familie van error pagina’s.
400: Foute aanvraag 401: Niet geautoriseerd 402: Betalende toegang 403: Verboden toegang 404: Niet gevonden 405: Methode niet toegestaan
Om er maar een paar te noemen.
Als je op internet aan het browsen bent dan wil je natuurlijk niet op zo’n pagina terecht komen. Je bent namelijk op zoek naar iets anders. Je kent het gevoel vast wel. Je bent op zoek naar informatie en denkt de juiste pagina gevonden te hebben. Je klikt op de webpagina en komt op een 404 – pagina niet gevonden uit. Je vindt dus niet de informatie die je zocht en dat is frustrerend. Vaak verlaat je direct weer de website, terwijl de informatie misschien wel op de website te vinden is. Een verlies voor jou als bezoeker, maar ook als eigenaar van de website. Die is zijn bezoeker per direct weer kwijt.
Een error voorkomen is soms lastig, maar je bezoekers vermaken tijdens een error kan wel. Dat kan op verschillende manieren. Want wat nou als je je informatie niet vindt, maar wel een glimlach op je gezicht krijgt. Dat maakt al veel goed toch? Humor valt in dit soort gevallen goed in de smaak. Een andere tactiek die goed werkt is de bezoeker afleiden met een animatie of andere informatie. Zo vergeet je zelfs dat je op een error-pagina terecht was gekomen. En ben je zelfs misschien geneigd om toch verder te kijken op de website. Onze eigen voorkeur is de pagina functioneel te gebruiken. Laat iets van je bedrijf zien of help je bezoeker toch op de juiste pagina terecht te laten komen. Dat is tenslotte waarvoor hij op je website terecht kwam.
Het is een aantal bedrijven zeker gelukt om hun bezoekers te vermaken op hun 404 error pagina. We hebben een aantal leuke voorbeelden voor jullie opgezocht.